Luchtlicht

Na een lange reis die in een waas voorbij gaat, van Amsterdam naar Kathmandu met een overstap van 1,5 uur in Dubai (ruim gehaald en nog even een glimp van de Burj Khalifa op kunnen vangen, hoog ding hoor!) zet het vliegtuig de daling in voor landing op Kathmandu (Tribhuvan international) airport. Ik zie allemaal gekleurde lichtjes en denk dat ik naar een soort lichtinstallatiekunst in een parkje op een berg kijk. Het is donker, dus ik zie alleen licht vanuit de lucht en een klein beetje heuvelachtig silhouet. Ik zie voor me: een soort blokken ter grote van een bijenkast, met ledlampjes eroverheen gedrapeerd. Maar het wordt steeds groter en groter en op een gegeven moment wordt duidelijk dat het om flinke gebouwen met meerdere verdiepingen gaat. Van miniatuur ineens naar de realiteit. Het was al laat en ik ben nachtblind. Later lees ik dat ik precies aankom tijdens het op een na belangrijkste feest van Nepal: Tihar. Tijdens dit feest wordt op de laatste dag Lakshmi geëerd door olielampen en kaarsen in de fik te steken en dus overal LEDslingers op te hangen. Ik heb geluk dat ik precies deze nacht aankom want het ziet er vanuit de lucht schittermachisch uit. En ik heb ook direct kerst gevierd, blij dat het er weer op zit voor dit jaar.

Dit was een meteen een geluksdag, een mooie binnenkomer. Ik had (als enigste!!!) in het vliegtuig een hele rij voor mezelf en ook nog lekker eten gekregen omdat de vrouw naast me niet hoefde (ander vliegtuig 😉 ). Overstap gehaald. Alles ging goed. Mooie lampjes.

Het is niet uit te leggen hoe het eruit zag vanuit de lucht en helaas heb ik er geen foto’s van gemaakt omdat ik er op kick om jullie zoiets moois te onthouden. Google is je vriend. Duizenden gebouwen volgehangen met knipperende en gekleurde LED verlichting. Sluit mooi aan op mijn nieuwe carrière als lichtman en -ontwerper. Wie weet kom ik zelfs verlicht terug.

Dan maar een luchtfoto van Dubai voor de troost, ook best fraaie kleurlichtjes.

En tot slot een prachtige zonsopkomst (kort na vertrek) met Jupiter aan de hemel. Voor een snel overprikkelde controlfreak als ik was deze meevaller van een reisdag echt heel relaxt!




Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *