Madalmuziek

Tijdens het rondlopen zag ik in een hokje een winkel met trommeltjes. Ik moest direct denken aan mijn tabla en kreeg het idee dat ze hier wellicht een nieuw vel hadden, het vel op mijn tabla was erg kort nadat ik hem kreeg al stukgegaan. ik weet natuurlijk helemaal niet hoe dat nou weer kon gebeuren. Ik ben helemaal niet lomp.

Goed, ik dacht, onderdeel scoren lokaal is goedkoop. Ik naar binnen. Meneer(tje) van de winkel heeft helemaal rocksterlook en is muzikant enzo. En ik denk meteen, wat is nou leuker dan in het land wat leren? Dus ik vragen van “Wil je me wat lesgeven?”. “Jaja, dat is inbegrepen bij het kopen van een trommel”. “Maar ik wil geen trommel, ik reis licht”. Blabla dit blabla dat, ik heb een trommel gekocht. Ik stuur hem wel op naar huis ofzo (ik was oprecht geïnspireerd hoor, ik wilde het heus zelf 😉 ). En hij ging alle andere instrumenten laten zien. Ik kreeg een hele klankschalensessie om mijn mannelijke chakra’s uit te lijnen. Ik hoorde alleen maar hoe de verschillende trillingen weer nieuwe harmonischen produceerde en kon alles alleen maar wetenschappelijk bekijken en verklaren. Maar het klonk wel lekker.

Maargoed, “I travel light, I dont want to take many copper and steel home”.

De volgende dag kreeg ik een basisles en als ik de trommel ophaal ga ik voor nog een uurtje. De man is enthousiast en wil graag laten zien wat hij allemaal kan, maar ik heb er ook wel een en ander van opgestoken. Eenmaal thuis kan ik dan mijn hit soloalbum Madal bespelen uitbrengen.




Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “Madalmuziek”

  1. Chillestine van Ganesteijn avatar
    Chillestine van Ganesteijn

    Je begint er helemaal in te komen!
    Op video is het al intens, ik ben benieuwd hoe die tonen in het echt klinken 🙂

    1. Maarit Hellings avatar
      Maarit Hellings

      Ik werd helemaal rustig van die klankschalen 🤌en mooi die lessen op de tabla

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *