Kathmandu by morning

Oké, ik had dus niet geslapen en ik zat te wachten tot er iets open ging om koffie te drinken. Het cafeetje met lekkere koffie, waar ik al eens een pannenkoek had gegeten, ging om 7 uur open en ik stond om 6:55 voor de deur. Ze moesten nog even wat kussentjes neerleggen enzo, maar ik mocht meteen gaan zitten. Ik, inmiddels vaste klant van de vriendelijke en vrolijke jongen die inmiddels de blik heeft van ‘ben je daar nu alweer’. Er groeit wel een mooie plant uit zijn hoofd en rug. Een soort eco-hanenkam.

Maaaaar, ik begon dit bericht omdat ik een kant van Kathmandu zag die zich wat meer achter de schermen afspeelt. Alles is nog dicht, geen toeristen, en men is druk bezig met alle straten helemaal schoonmaken, -vegen en -spoelen en hun kraampjes opzetten. En dat schoonmaken doen ze dus elke dag. De hele straat, helemaal schoon en gesproeid, en bergen afval door o.a. toeristen op straat gegooid, waar je overdag niks meer van ziet. Eerlijk: er zijn ook bijna geen prullenbakken te vinden, wel deze verstopte vuilnisbelt gespot (goed inzoomen).

Ik vond het interessant om te ervaren. En ook wel een beetje bizar, dat ze dus elke dag eerst vet lang bezig zijn met de hele straat spik en span maken voor de toeristen.




Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *